HUDPROBLEMER

SÅR, AKNE, EKSEM OG FORKJØLELSESSÅR ER EKSEMPLER PÅ NOEN HUDPROBLEMER SOM KAN BEHANDLES MED LASERTERAPI

SÅR FØR BEHANDLING MED LASER

SÅR ETTER BEHANDLING MED LASER

SÅRBEHANDLING

 

Forskjellige typer sår som f.eks. skinnebenssår, liggesår og operasjonssår. Disse kan alle behandles med laserterapi. Allerede tilbake til 1960 tallet oppdagede forskere ved et tilfelle i forbindelse med forsøk på mus, at små doser laser hadde en helende effekt på sår.

 

Se f.eks. denne beretning fra Brian fra Søborg:

«I forbindelse med min jobb, arbeider jeg en del med sår og pleien av disse. Jeg har nettopp avsluttet en behandling som følger:
Har nettopp hatt en herre på 80 år, som har falt og hadde slåt sin høyre skulder. Jeg behandlede først såret med forskjellige sår pleie produkter etter planen fra pasientens egen lege og sårambulatoriet.

 

Hele forløpet tog over to år sammenlagt. Underveis forekommer der flere gange infeksjon i såret, og mannen blir satt på penicillinbehandling, dog uten den helt store effekt.

 

Jeg ringer til pasientens egen lege og sårambulatoriet med forespørsel om, hvorvidt jeg kan bruke min egen laser på sårene. Dette god kjentes, hvis jeg lover å dokumentere effekten av denne behandling. Efter 7 uker og 21 behandlinger er sårene helet 100 %. Jeg er nå i gang med at behandle to sår mere.»

 

Hvis du vil læse mere dokumentasjon av effekten, så blev det så tidlig som i 2004 gjennomført en stor meta-analyse av tidligere studier. Analysen gir et ganske utmerket bilde av mulighetene for laserbehandling av sår.

HELVETESILD

 

Helvetesild eller Herpes Zoster, som er den latinske betegnelse, skyldes Varicella-zoster virus.

Denne type virus forårsager skåld kopper, og helvetesild skyldes en reaktivering av skåld koppevirus, ofte mange år efter den opprinnelige infeksjon.

 

Et utbrudd av helvetesild er karakteriserte ved røde merker, utslet og ofte også væskefylte blæren. Det sterkt kleende utslet går som regel fra ryggsøylen om mod brystkassen.

Sjeldnere symptomer er bl.a. tretthet, feber og hodepine.

Det er funnet gode behandlingsresultater med laser, se bl.a. disse to vitenskapelige artikler:

https://www.jstage.jst.go.jp/article/islsm/1/0_Pilot_Issue_1/1_1_88-OR-02/_article

https://www.jidonline.org/article/S0022-202X(15)40565-2/abstract

FORKJØLELSESSÅR

 

Forkjølelsessår eller Herpes Simplex, som er den latinske betegnelse, kan være særdeles generende for de som blir ramet.

Årsaken til såret er et virus, som kjennes under forkortelsen HSV.

Forkjølelsessår kan med fordel behandles med laserterapi.

Mange av de mennesker som bliver ramt. Kan umiddelbart innen utbruddet merket en svak prikkende, eller kløe med det samme et forkjølelsessår er i utbrudd. Hvis man kan påbegynne behandlingen med terapeutisk laser allerede her, så kan man være heldig at såret ikke blir noe.

Erfaringer fra mange behandlere har vist, at hvis man konsekvent behandler med laser, så opplever man at det blir lengere og lengere imellom utbruddene – og er man heldig, så opplever man ikke et forkjølelsessår igjen.

Det skyldes at kroppens immunforsvar styrkes med laserterapi, således at kroppen selv kan bekjempe virus. Behandling skjer med en kortvarig feiende bevegelse med f.eks. en PowerLaser – salve og piller kan ofte unngås.

ANDRE HUDPROBLEMER SOM KAN BEHANDLES MED LASERTERAPI

Sprukne brystvorter på grunn av amming – dette er særdeles smertefulle sår, som kan behandles med laserterapi.

Eksem – Eksem er en hudlidelse, som kan komme til uttrykk ved kløe flere forskjellige steder på kroppen. Årsaken er en betennelsestilstand i huden, som kan behandles med laserterapi.

Akne – Akne, uren hud eller kviser er en alminnelig og utbredt hudlidelse, som skyldes betennelse i de små talg kjertler, som om gi de fine hår i ansikt og på overkroppen. Flere pasienter har opplevet bedring og reduksjon i omfanget efter behandling med laserterapi.