NYTT OM LASERTERAPI OG FERTILITET I PRAKSIS

FRA POWERMEDIC LASERS

FERTILITET

 

158 av 239 infertile kvinner har blitt gravide etter behandling med blant annet GigaLaser. Det er 158 nye liv og alle er sunne og friske.

For mange av disse kvinnene har laserbehandling vært den siste utveien etter å ha gjennomgått flere IVF’er etc. hvor de har blitt fortalt at de ikke hadde sjanser til å bli gravide.

8 GigaLaser klinikker I Danmark og Norge har benyttet GigaLaser i forbindelse med fertilitet behandling. Klinikkene har tilsammen hatt en flott suksess rate på 66 %!

Med tiden er det derfor vårt håp, at denne metode vil kunne hjelpe de mange tusener par, som der stadig venter på at deres drøm om familieforøkelse går i oppfyllelse.

Kliniske resultater og protokoll

Resultatene fra de 8 GigaLaser klinikker er vist i tabellen nedenfor.

GigaLaser protokollen er enkel: Behandlingen starter den første menstruasjonsdag, deretter 6 behandlinger over 2 uker.

Hver behandling varer 23 minutter og den totale dosen er 20.000 Joule. GigaLaserens lyspanel dekker 500 cm2 og er plassert over det (nakne) abdominalt område.

Bølgelengden er 808nm for behandling i dybden og 660nm LED som styrker mikrosirkulasjon i overflaten.

Der er ingen bivirkninger eller ubehag forbundet med behandlingen.

Sunn fruktbarhet

En klinikk har i særdeleshet tatt skrittet fullt ut, og har startet en fertilitet klinikk. Klinikken ble grunnlagt av fysioterapeut Anne Marie Jensen i 2011, og pr. februar 2017 har hun behandlet i alt 171 kvinner – og 116 av dem er blitt gravide. Det er en suksess rate på 68 %.

Alle Anne Maries fertilitet pasienter gjennomgår en grundig fysisk undersøkelse. Hvis det er nødvendig, får de fysioterapeutirsk behandlinger for å løse opp for muskelspenninger, korrigere kroppsholdning og myk gjør eventuelt arrvev. Dessuten blir de veiledet i håndtering av stress- og livsstil spørsmål.

Der er kommet ut en bok av dette arbeide:” Fertilitet og fysioterapi – en guide til behandling og selvbehandling”.

Boken kan du kjøp hos Cosmed Beauty AS.

Link: https://cosmedshop.no/produkt/fertilitet-fysioterapi/

 

Andre effekter av laserbehandlingen.

Vi mottar mye tilbakemeldinger fra GigaLaser klinikker om andre positive effekter av GigaLaserterapi. Uregelmessige eller manglende menstruasjoner normaliseres, smerter og ubehag fra endometriose samt fra PCOS er dempet. Dette vil naturligvis øke sjansen for å bli gravid.

Klinikkene mottar også mange klienter for ikke-graviditet relaterte problemer.

Hvordan virker det?

Vi vet ikke nøyaktig hvordan laserterapi øker sjansen for å bli gravid, men vi vet mye om effekten av laserterapi på cellenivå. Først og fremmes vil laseren stimulere mitokondrier til at producere mere ATP (= energi) i cellene.

Dette vil forbedre cellens evne til å:

  1. formere seg
  2. bevege seg
  3. sette seg fast

. .. hvilket er hva et befruktet egg har behov for.

I forlengelse av disse mekanismer; vil det øke energinivå i cellene, forbedre blodsirkulasjonen, forminske muskelspenninger og redusere inflammasjon. Disse faktorer er alle fordelaktig for de kvinnelige kjønnsorganer og ovarier slimhinnen spesielt. Laserterapi er også kjent for sin evne til å normalisere og mykgjør arrvev, noe som ofte er en viktig medvirkende faktor ved fertilitet problemer.

Behandling av menn

Nylig har GigaLaser klinikker behandlet et økende antall menn med dårlig spermkvalitet. Vi har ikke samlet de statistiske dataene, men effekten av laserterapi på testiklene er bemerkelsesverdig. Ofte ser vi mengden av bevegelige celler som stiger fra 2 millioner/ml. til mer enn 40 millioner/ml.  Fra den en dag til den neste. I disse tilfellet brukte klinikken en PowerLaser

Vil du vite hvordan du som behandler kommer i gang med laserterapi til barnløse par, vennligst kontakt Cosmed Beauty AS.

 

Les den originale artikkel på laserannals.com her.

FERTILITET

 

Fertilitetsbehandling med laserterapi er noe forholdsvis nytt i Danmark og Norge, noen behandlere har hatt gode resultater med behandlingen av barnløse par.

Siden lanseringen av GigaLaseren  i 2008, har vi begynt at se flere og flere «laserbabyer» i Danmark og utlandet. Det handler derfor om barn født av en ellers ufruktbar mor etter behandling med laserterapi.

Spesielt i Japan forskes det mye i sammenhengen mellom å forbedre fertilitet og laserterapi, og det er nå nok dokumentasjon for at selv laserbehandling med meget lave doser, kan fremme mannens sæd kvalitet og kvinens graviditets sjanser.

Laserterapi og fertilitet

 

Vi anbefaler laserbehandling til deg, der har symptomer på eller mistanke om:

  • Redusert blodsirkulasjon til livmor og egge stokkene. Redusert blodsirkulasjon kan skyldes alder/arteriosklerose, arrvev (f.eks. pga. tidligere operasjon eller underlivsbetennelse), inaktivitet mm.
  • Muskelspenninger i de omkringliggende muskler, som kan blokkere for både nerve- og vascularity (karforsyning)
  • Hyppig tilbakevendende infeksjoner/inflammasjoner i underlivet som f.eks. herpes, candida (sopp), allergier eller chlamydia. I disse tilfeller bør laserbehandlingen dog ikke stå alene, men kombineres med den alminnelige medisinske behandling.
  • Hormonell ubalanse f.eks. pga. PCO/PCOS
  • Nedsatt eggkvalitet f.eks. pga. høy alder
  • Nedsatt sæd-kvalitet

Mange av ovennevnte problemstillinger kan være vanskelig å diagnostisere. Derfor er laserbehandlingen i høy grad relevant, hvis du er ufrivillig barnløs uten kjent årsak.

Behandlingsforløp

 

Vi anbefaler at du får 5-6 laserbehandlinger i uken opp til eggløsning/embryo Transfer. Behandlingen kan med fordel kombineres med andre behandlingstyper. Kvinner over 40 år skal generelt alltid forvente lenger behandlingstid og lavere suksess. De fleste menn vil erfaringsmessig oppleve forbedret sæd kvalitet allerede efter 3 behandlinger.

GigaLaseren er velegnet til disse behandlinger pga. dens store dekningsområde.

Les mer om aktuelle resultater fra danske og norske klinikker her.